Alışveriş Kasada Bitmiyor!

Ä°lk izlenimin etkisi tartışılamayacak kadar önemli. MaÄŸazaya girdiÄŸinizde ilk gördüÄŸünüz görüntü, duyduÄŸunuz koku ve kafanızda oluÅŸan algı alışveriÅŸin sonuna yani kasa noktasına kadar deÄŸiÅŸmez. Peki, ya ilk izlenim kötüyse...

Çözümü basit. ÇoÄŸu kiÅŸinin çok da önemsemediÄŸi kasa noktası. EÄŸer ilk izlenim çok iyiyse kasa noktasında bu izlenimi daha da pekiÅŸtirebilir ve sadık bir müÅŸteri kitlesini çok kısa sürede elde edebilirsiniz.

 

Kasanın Konumu

EÄŸer kasanızı dar alanlarda, kimseye rahat hareket özgürlüÄŸü bırakmayacak bir ÅŸekilde konumlarsanız iÅŸiniz zor. MüÅŸterileriniz bir an önce orayı terk etmek isteyecek hatta kötü bir ihtimal de olsa elindeki ürünleri bile ödeme yapmadan bırakıp gideceklerdir. Ferah bir kasa alanı müÅŸterilerinizin sıkılmadan bekleme süresini de uzatacaktır.

 

Kasa Alanınızın Düzeni ve Yapısı

Kasanız yaptığınız satışa göre yetersiz ise oluÅŸan kuyruk artacak ve ÅŸikayet sesleri yavaÅŸ yavaÅŸ yükselmeye baÅŸlayacaktır. Bunu bir fırsata dönüÅŸtürmek mümkün. Bekleme esnasında kasa etrafına yerleÅŸtireceÄŸiniz Ayaklı poster pano ve ya ışıklı panolarla müÅŸterinin ilgisini oraya yönlendirebilir ve panoda bilgisini verdiÄŸiniz ürünün teÅŸhirlerini de yakın mesafede tuttuÄŸunuzda bunu çok büyük bir satış fırsatına dönüÅŸtürüp sepet ve fiÅŸ ortalamanızı arttırabilirsiniz. Tabii öncelik olarak iÅŸ hacminize uygun donanımlı bir kasa iÅŸiniz için çok daha önemli.

 

Kasa Üstü Ürünler

Kasa üstünde teÅŸhir edeceÄŸiniz ürünleri uygun eÅŸyalar ile ön plana çıkarıp uygun fiyat etiketleri ile konumlandırdığınız takdirde müÅŸterilerinizde satın alma ihtiyacı oluÅŸacaktır. Kasa personelinizin önermesiyle desteklenecek bu kasa noktası satış stratejisi size uzun dönemde de büyük kazançlar saÄŸlayacaktır.